Címlap    Kínálat  Állatos képek Magunkról
VIII. Szentkirályi u. 15. Telefon: 48-616-48 Nyitva: hétköznap 10-18
Amit kínálunk
Állatgyógyászati készítmények
Állateledel
Állattartási felszerelések, állatápolási eszközök
Tartalom
Címlap
Kínálat
Olvasnivaló
Állatos képek
Magunkról
Közvélemény
Regisztráció
Jelszóküldés
Amit tudni érdemes...
A kullancs
A kullancsok komoly veszélyt jelentenek az állatokra és az emberre is, elsősorban az általuk terjesztett betegségek révén.
További cikkek:
» Az idült veseelégtelenség 
» A vörösfülű ékszerteknős 
» A fogkő 
» A macska húgykövessége 
» A toklász 
» A féreg 
» A házinyúl 
» A bolha 
hosted by meselia.hu

Ajánló

Kocsis Tibor: Új Eldorádó

AranybányaAranybánya. Egy szó, ami legtöbbünket melegséggel tölt el. Látjuk szemünk előtt heverni a töménytelen sárgán csillogó aranyrögöt, valahol az elérhetetlen messzeségben. Vagy a valóság mégsem ilyen meseszerű? Az Új Eldorádó egy drámai hatású film arról, amit ez a szó ténylegesen takar. A mérhetelen pusztításról, emberek, állatok és a természet semmibevételéről. A verespataki aranybánya sorsa még nem dőlt el. Talán még tehetünk valamit...
 tovább »

Amit tudni érdemes...

Az idült veseelégtelenségvese vesebeteg

Beteg cicaIdős kutyák és macskák egyik leggyakoribb betegsége az idült veseelégtelenség. Eleinte a gazdi csak arra lesz figyelmes, hogy kedvence sokat iszik, sokat pisil és egyszer-egyszer bepisil (ami korábban soha nem fordult elő). Ettől kezdve az állat állapota megfelelő kezelés hiányában fokozatosan romlik, a tünetek súlyosbodnak, az állat étvágytalan és kedvetlen lesz. Bár a folyamat visszafordíthatatlan és egyre súlyosbodik, ha megállítani nem is, de lassítani lehet a vesebetegség előrehaladását.
 tovább »

Pesti Mánia

Ivarzik a macskakandúr,macska,cica,tüzel,ivarzik,ivarzás,párzás,párzik,nyávog

MacskaszerelemKevés annál idegesítőbb hang van, mint amit a macskák tudnak produkálni a párzás kapcsán. Először az ember rémülten kapja fel a fejét, hogy honnan jön ez a gyereksírás. Aztán fokozatosan megvilágosodik az elménk: jaj, már megint a macskák. És ebben nincs különbség: belvárosban és zöldövezetben egyformán elviselhetetlen a nyávogás.
 tovább »

Amit tudni érdemes...

A vörösfülű ékszerteknősékszerteknős,teknős,szemgyulladás,teknős-puding,teknőspuding,

TeknősA terráriumban tartott teknősfajok közül a vörösfülű ékszerteknős a leginkább elterjedt. Meglehetősen igénytelen állatok és egy pici odafigyeléssel akár 20-25 évig is élnek. Tartásuk egyszerű, még etetni sem kell őket mindennap, mégis a legtöbb kis teknős tartási, etetési hiba miatt betegszik meg és pusztul el.

 tovább »

Pesti Mánia

Tüzel a szuka...párzás,párzik,pároztat,tüzel,tüzelés,ivarzás,ivarzik,vér,vérzés,vérzik,fogamzás,fogamzásgátló,fogamzásgátlás,megelőzés,terhesség,terhes

Szuka kutyákkal kapcsolatban az embernek hamar eszébe jut Kutyaszerelem a tüzelés és az ahhoz kapcsolódó riasztó jelenségek sora. Lelki szemeink előtt megjelenik a vérben úszó perzsa szőnyeg, a kerítésen átugráló kóbor kutyák hada, a ház előtt vonyító kutyafalka. Mint a legtöbb asszociációnak, ennek is van némi alapja – tehát, jobb felkészülni.
 tovább »

Amit tudni érdemes...

A fogkőfog,fogászat,betegség,fogíny,szájszag

A kutya fogkövességeA fogkövesség nem pusztán esztétikai probléma. Az csak a kisebbik baj, hogy a fog elszíneződik, kedvencünknek rossz a lehelete, büdös a kutya vagy a macska szája. A komolyabb baj az, hogy fogkő a fog általunk nem látott részén, a fogíny alatt is létrejön, és fogínygyulladás kialakulásához vezet.
 tovább »

Amit tudni érdemes...

A macska húgykövességehúgykő,kandúr,ivartalanítás,véres,vizelet,nehezen pisil

Pisilő cica Az ivartalanított kandúr macskák egyik leggyakoribb betegsége a húgykövesség. Sok macskatulajdonos szemében ez jelenti az ivartalanítás legnagyobb veszélyét. Tényleg ilyen szoros az összefüggés? Érdemes ivartalanítás után automatikusan diétás táppal etetni a cicákat?
 tovább »

Pesti Mánia

Cica kerül a házhoz...cica,kölyök,kölyökmacska,felnevel,kiscica

Perzsa macskaA macskákat sokan nem szeretik. De még az ő szívük is megesik egy nyávogó kiscicán, amit egy sufniban vagy egy kukában találnak, szemmel láthatóan éhesen, elhagyatva és szerencsétlenül.
 tovább »

Ajánló

Magyar kutyákmagyar,kutya,kutyafajta,puli,fehér puli,pumi,mudi,kuvasz,komondor,rövidszőrű magyar vizsla,drótszőrű magyar vizsla,erdélyi kopó,magyar agár

Buzády Tibor: Magyar kutyák

Először csak nézegettem Buzády Tibor "Magyar kutyák" című könyvét, aztán egyre hosszabb részeket olvastam el belőle. Érdekes, amit az előszóban ír: "Higgyék el kedves olvasóim, hogy a magyar kutyák szeretete egyben a magyar haza szeretete is. Ha kutyáinkat megbecsüljük, akkor magyar mivoltunkat is becsüljük!" A magyar kutyafajták is azon értékeink közé tartoznak, amelyekről általában nagyon keveset tudnak az emberek.

 tovább »

Amit tudni érdemes...

A toklásztoklász,kalász,gyulladás,fülgyulladás,

Toklász kalászA kutyák külső hallójárat-gyulladásának egyik leggyakoribb okozója a toklász. Akinek szedtek már ki toklászt a kutyája füléből, lábából, szeméből az tudja, hogy milyen veszélyt rejtenek magukban a lágyan hullámzó toklász-mezők.
Ki ne ismerné a toklászt? Gyerekkorunkban sokat játszottunk vele, elcsodálkoztunk különös tulajdonságán, hogy az összedörzsölt két alkarunk közé téve egyre feljebb "mászik". Tudtuk, hogy még véletlenül sem szabad lenyelni, mert nagy bajt okoz. Azt azonban nem is sejtettük, hogy a veszély ténylegesen mekkora.
 tovább »
Keresés
Közvélemény
Neked milyen állatod van?
Kutya
Macska
Egyéb kisállat (tengerimalac, hörcsög, nyúl, görény, teknős, papagáj, hüllő stb.)
Kutya és macska
Kutya és egyéb kisállat
Macska és egyéb kisállat
Kutya, macska és egyéb kisállat
Ló és kutya vagy macska
Egyéb
Nincs állatom
 
 
Copyright © 2003 Csenger Kft. · Budapest, VIII. Szentkirályi u. 15. Tel.: +36 1 48-616-48 · Design by Pupi · Developed and hosted by meselia